Daniel Ricciardo heeft zondag na zijn tweede plaats bij de Grand Prix van Monaco hard uitgehaald naar de constructeurs van Red Bull, die stuntelden bij een van zijn pitstops.

"Ik word genaaid", zei de Australiër, die voor het eerst in zijn carrière vanaf pole postion vertrok, maar op de finish genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Halverwege de race reed hij nog aan de leiding, maar doordat hij bij de pitstop veel tijd verloor nam de uiteindelijke winnaar Lewis Hamilton de eerste plaats over.

"Ze riepen mij de pit in", vertelde Ricciardo. "Maar dan moeten ze toch klaar staan met de juiste banden. Dit doet weer pijn."

Verknoeid

Twee weken geleden kreeg Ricciardo bij de Grand Prix van Spanje een strategie opgelegd, waardoor hij ook al benadeeld werd. Hij moest drie keer een bandenstop maken, terwijl teamgenoot Max Verstappen dat maar twee keer hoefde te doen en mede daardoor kon winnen.

"Twee keer op rij hebben ze het voor me verknoeid. Eigenlijk wil ik niet eens over de race praten. Ik voelde dat ik de snelste was. Helaas is dat niet aan de uitslag terug te zien."

Verstappen haalde de finish zondag niet op het stratencircuit in Monte Carlo. De 18-jarige Nederlander viel uit na een crash in de 35e ronde.

Over twee weken staat in Canada de volgende Grands Prix op het programma.