Red Bull Racing heeft de samenwerking met motorleverancier Renault en TAG Heuer verlengd tot het einde van 2018.

Dat maakt het team van Max Verstappen zondag bekend op de website. Ook het satellietteam Toro Rosso zal in 2017 en 2018 van motoren voorzien worden door Renault en TAG Heuer.

"Wij zijn blij dat we deze succesvolle samenwerking kunnen voortzetten", verklaart teambaas Christian Horner van Red Bull. De huidige verbintenis zou aflopen aan het einde van de lopende jaargang in de Formule 1.

Sinds dit seizoen rijdt Red Bull met Renault-motoren waarop de naam van de Zwitserse horlogefabrikant TAG Heuer staat.

"Na de veranderingen die Renault heeft doorgevoerd hebben we duidelijk progressie geboekt", analyseert Horner, die met Red Bull derde staat in het constructeursklasssement. "Het is dus logisch om door te gaan met de motoren met het TAG Heuer-logo."

Toro Rosso reed in 2014 en 2015 ook al met motoren van Renault, maar maakt dit seizoen gebruik van krachtbronnen van Ferrari.

Vier wereldtitels

Red Bull wordt al sinds 2007 voorzien van Renault-motoren. In die periode won de Oostenrijkse renstal 51 Grands Prix, vier constructeurstitels en vier wereldkampioenschappen met Sebastian Vettel.

Twee weken geleden schreef Verstappen de Grand Prix van Spanje op zijn naam in zijn eerste race namens Red Bull, dat hem een paar dagen eerder van stoeltje had laten ruilen met Daniil Kvyat (Toro Rosso).

Zondag staat om 14.00 uur de Grand Prix van Monaco op het programma. Verstappen begint de race vanuit de pitstraat op het circuit van Monte Carlo.