Max Verstappen zal dit weekend bij de Grand Prix van Monaco nog niet met de vernieuwde Renault-motor rijden. Red Bull Racing geeft zijn enige verbeterde krachtbron aan Daniel Ricciardo.

"Het team kijkt ernaar uit om te zien hoe de nieuwe motor het doet in de straten van Monaco voordat we in Montreal racen met de vernieuwde motor in beide auto's", zegt teambaas Christian Horner woensdag.

De verbeterde krachtbron werd vorige week in Barcelona voor het eerst getest door Verstappen en Ricciardo. Beide coureurs waren er enthousiast over.

De bedoeling was dat de vernieuwde motor pas over twee weken bij de Grand Prix van Canada zou worden geïntroduceerd, maar Renault besloot na de geslaagde test om dat één race naar voren te halen. Daardoor was er wel maar één verbeterde krachtbron beschikbaar voor Red Bull.

Renault denkt dat de upgrade van de motor zo'n halve seconde per ronde moet kunnen opleveren.

"Ik voelde me er comfortabel mee tijdens de testdagen'', aldus Verstappen woensdag tijdens de internationale persconferentie in Monaco. "Het is positief dat we er zoveel tijd mee winnen. Ik kijk ernaar uit om de nieuwe motor in Canada te kunnen gebruiken."

Magnussen

Ook bij het team van Renault is er maar één vernieuwde motor beschikbaar. Deze gaat in Monaco naar Kevin Magnussen en niet naar zijn teamgenoot Jolyon Palmer.

De 18-jarige Verstappen schreef anderhalve week geleden in Spanje historie door zijn eerste race voor Red Bull Racing direct te winnen.

De eerste vrije trainingen in Monaco zijn donderdag, de race begint zondag om 14.00 uur.