Mercedes-teambaas Toto Wolff toont zich na de crash van Lewis Hamilton en Nico Rosberg in Barcelona strijdvaardig voor de Grand Prix van Monaco van zondag. 

"Het wordt een heel andere uitdaging", aldus Wolff. "We hebben de concurrentie zien inlopen. We moeten samen sterk blijven en hard terugslaan."

Regerend wereldkampioen Hamilton verloor ruim een week geleden in Spanje de controle over zijn auto en belandde samen met zijn teamgenoot Rosberg in de grindbak. 

Wolff zag met lede ogen aan hoe Ferrari en Red Bull Racing het gat met Mercedes verkleinden. "Dat was moeilijk te accepteren. Een gemiste kans, maar dat hoort ook bij racen. Het team is ervoor verantwoordelijk de best mogelijke auto's te verzorgen; de coureurs moeten alles eruit halen. Als wij hen in de steek laten, bieden we onze excuses aan en andersom. Dat is een normale cultuur."

Hamilton beschouwt het incident bij de Grand Prix van Spanje als een afgesloten hoofdstuk en benadrukt aan Autosport dat de kou uit de lucht is. De 31-jarige Brit was weliswaar teleurgesteld over het incident, maar kijkt vooral uit naar de Grand Prix van Monaco van zondag.

"Wat in Barcelona gebeurde, was een verschrikkelijk gevoel. Maar, zoals ik altijd zeg, het gaat erom hoe je reageert na een tegenslag. Het was moeilijk voor iedereen, maar het hoofdstuk is nu afgesloten en we kijken vooruit naar Monaco."

Kapot

Rosberg, de leider in het WK, was "kapot" van de crash op het Circuit de Catalunya. "Voor mezelf, maar ook voor het team. We zijn samen één en ik weet hoe hard iedereen werkt om deze geweldige auto’s te maken. Het is het slechtst denkbare scenario als beide auto’s in de grindbak belanden."

"We hebben erover gesproken en het is nu tijd om het los te laten", aldus Rosberg.

Zondag wordt om 14.00 uur de Grand Prix van Monaco verreden.