Directeur Ron Dennis denkt dat McLaren-Honda de renstal zal zijn die de hegemonie van Mercedes in de Formule 1 zal doorbreken.

"Ik geloof echt dat de eerste wereldkampioenen na Mercedes uit het team van McLaren zullen komen", aldus Dennis maandag in gesprek met de BBC. "Wij zullen dat doel bereiken voor de andere teams."

"Het is een uitdaging, maar ik heb een groot vertrouwen in de technische kwaliteiten van onze mensen en van Honda."

McLaren heeft nog weinig successen geboekt sinds de Engelse renstal vorig jaar opnieuw een samenwerking aanging met motorenleverancier Honda.

Coureurs Jenson Button en Fernando Alonso eindigden in 2015 respectievelijk als zestiende en zeventiende in de WK-stand en dit jaar staan de Brit (zestiende) en de Spanjaard (twaalfde) buiten de top tien.

Mercedes is sinds de Formule 1 in 2014 overstapte naar turbomotoren juist zeer dominant. Lewis Hamilton werd de laatste twee seizoenen wereldkampioen en de Engelsman en teamgenoot Nico Rosberg wonnen samen 36 van de laatste 43 races.

Nieuwe regels

Dennis verwacht echter dat de nieuwe regels voor het ontwerpen van auto's die in 2017 worden ingevoerd een positief effect zullen hebben op de kansen van McLaren.

"De regelveranderingen zullen ervoor zorgen dat alle teams dichter bij elkaar zullen zitten, dus ik denk dat we een goede kans hebben in 2017."

"Ik denk dat we races kunnen winnen. Ik wil geen kampioenschappen voorspellen, maar ik heb echt redenen om te geloven dat wij eerder dan andere teams Mercedes van de troon kunnen stoten."

De volgende Grand Prix van het huidige seizoen is zondag in Monaco.