Formule 1

Hamilton denkt niet dat hij ooit vertrekt bij Mercedes

Lewis Hamilton acht de kans klein dat hij Mercedes ooit verruilt voor een ander team in de Formule 1. De 31-jarige Brit is momenteel in bezit van een verbintenis die hem tot eind 2018 bindt aan de Duitse renstal.

"Wat ik zo mooi vind aan Mercedes, is dat coureurs voor altijd verbonden blijven aan het merk. Kijk naar Sir Stirling Moss", vertelt Hamilton aan Sky Sports.

"Mercedes neemt je onder je hoede, je blijft er altijd deel van uitmaken. Ik kan me niet voorstellen dat dat voor mij niet zal gelden."

Hamilton, die sinds begin 2013 uitkomt voor Mercedes na een jarenlang verblijf bij McLaren, erkent dat hij als kind ervan droomde om ooit te rijden voor Ferrari.

"Ferrari's zien er altijd prachtig uit. De Italiaanse passie is iets heel speciaals. Maar eerlijk gezegd kijk ik nu niet naar Sebastian Vettel met het gevoel: 'shit, ik wil zijn stoeltje'."

Hamilton pakte in 2014 en 2015 de wereldtitel in dienst van Mercedes. In het lopende seizoen bezet de Brit de derde plaats in het kampioenschap, op 43 punten van leider Nico Rosberg.

Lees meer over:
Tip de redactie