Formule 1

Mercedes neemt geen maatregelen na crash tussen Rosberg en Hamilton

Mercedes laat Nico Rosberg en Lewis Hamilton ook in de toekomst vrijuit racen, de crash tussen de Duitser en de Brit tijdens de openingsronde van de Spaanse Grand Prix van zondag ten spijt.

"Er was sprake van een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden die resulteerde in een grote nederlaag voor ons team", evalueert teambaas Toto Wolff van de Duitse renstal de gebeurtenis op het Circuit de la Catalunya in gesprek met Autosport.com.

Rosberg was zondag als snelste weg, maar Hamilton probeerde zijn Duitse teamgenoot in te halen. De Brit verkeek zich op de ruimte die hij had en ramde Rosberg van achteren. Beide coureurs vielen uit.

De laatste serieuze aanvaring tussen Rosberg en Hamilton vond plaats tijdens de Belgische Grand Prix van 2014, toen de Brit uitviel en de Duitser als tweede eindigde.

"Dat hadden we inmiddels achter ons laten gelaten", aldus Wolff. "Destijds maakten we snel duidelijk dat we onze coureurs vrijuit laten racen. En dat mogen ze ook blijven doen."

Pijnlijk

Hamilton en Rosberg zullen niet worden bestraft door het team. "Ze hebben hun lesje wel geleerd. Het is pijnlijk voor hen dat ze een goed resultaat hebben verspeeld. Zij zijn ervoor verantwoordelijk om de finish te halen. Punt uit."

Met honderd punten gaat Rosberg nog steeds overtuigend aan de leiding in het kampioenschap. Hamilton zakte naar de derde plaats met 57 punten.

De race in Barcelona werd gewonnen door Max Verstappen.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie