'Verstappen gaf met zege passend antwoord aan criticasters'

Daniel Ricciardo denkt dat Max Verstappen met zijn triomf in de Spaanse Grand Prix passend heeft gereageerd op iedereen die kanttekeningen plaatste bij zijn promotie naar Red Bull Racing.

"Hij heeft echt bewezen een topcoureur te zijn", aldus de nieuwe teammaat van de Limburger in een persbericht van Red Bull Racing. "Er waren toch mensen die vraagtekens plaatsten bij de beslissing van het team."

Verstappen debuteerde in Spanje voor het Oostenrijkse topteam, dat hem over liet komen van opleidingsteam Toro Rosso. "Dit was een grote dag voor Max, mijn felicitaties gaan uit naar hem. Hij heeft het afgemaakt."

Zelf eindigde Ricciardo als vierde op het Circuit de Catalunya. "Voor mij is het niet moeilijk dat Verstappen op het podium stond. Het is wel jammer dat ik zelf net niet in de top drie eindigde. Laten we nu toewerken naar Monaco en hopen dat we dan samen op het podium staan."

De Australiër probeerde in de slotfase nog Sebastian Vettel te passeren, maar kon als gevolg van een lekke band de druk niet verder opvoeren.

​"Dat incident in de slotfase strooide zout in de wonde. Ik houd toch wel gemengde gevoelens over aan deze Grand Prix. Ik lag op kop toen we besloten voor een strategie met drie stops te gaan. Dat betekende wel dat ik drie wagens moest inhalen. Achteraf was dat een verkeerde keuze."

Ricciardo was vóór Verstappen de laatste Red Bull Racing-coureur die een Grand Prix won. Dat deed de 26-jarige Australiër op 24 augustus 2014 in België.

Tip de redactie