Formule 1

Verstappen genoot van eerste kwalificatie in dienst van Red Bull

Max Verstappen had zaterdag genoten van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje waarin hij de vierde tijd neerzetten.

De Nederlander reed op het Circuit de Catalunya voor het eerst de kwalificatie in dienst van Red Bull Racing en evenaarde met de vierde plaats bovendien de beste Nederlandse prestatie in de kwalificatie van een Grand Prix in de Formule 1.

"Ik denk dat het een redelijk goede kwalificatie was. Ik heb ervan genoten", zei Verstappen tegen Ziggo Sport. "Voor de eerste keer was het prima. Ik ben heel blij dat ik op de tweede startrij sta."

De Limburger moest onder meer zijn teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich laten en verheugt zich op de race zondag. "Ik ga proberen goed te starten en veel punten te scoren. Tot nu toe ziet alles er goed uit."

Tot nu focuste Verstappen zich vooral op het wennen aan de RB12. "Ik heb me daar volledig op gericht en dat is gelukt. Al had ik niet verwacht dat ik zo snel zou wennen aan de auto."

Teambaas Christian Horner van Red Bull was opnieuw onder de indruk van Verstappen. "Beide Ferrari's voorblijven is fantastisch. Max was geweldig. Hij bewijst ons gelijk dat hij een sensatie is."

Ricciardo

Ricciardo was op de persconferentie na de kwalificatie lovend over Verstappen. "Max deed het heel goed en dat hij als vierde start is heel mooi. Ik ben blij dat we beide Ferrari's voor zijn gebleven."

Lewis Hamilton start zondag in Barcelona vanaf pole position. Zijn teamgenoot bij Mercedes Nico Rosberg zette de tweede tijd neer. De race begint zondag om 14.00 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie