Racetalent Richard Verschoor (15) maakt overstap naar Red Bull

Richard Verschoor heeft aan zijn debuut in de Formule 4, twee weken geleden in het Russische Sotsji, meteen een plaats in het juniorprogramma van renstal Red Bull overgehouden.

De 15-jarige Verschoor won bij zijn autosportdebuut voor het Nederlandse opleidingsteam MP Motorsport in het Noord-Europese zonekampioenschap Formule 4, nadat hij vanaf pole position was vertrokken. 

De prestatie van het talent wekte de belangstelling van Helmut Marko, topadviseur van Red Bull en baas van het juniorprogramma. 

De Oostenrijker legde meteen contact en donderdag werd bekend dat Verschoor dit seizoen verder racet als Red Bull-junior.

Daarmee treed hij in de voetsporen van Max Verstappen, die in 2014 op 16-jarige leeftijd de overstap maakte naar het Junior Team van Red Bull en komend weekend zijn debuut zal maken voor het hoofdteam van de renstal in de Formule 1. 

"Het was al geweldig dat ik in Sotsji een workshop van Max Verstappen kreeg, als onderdeel van het Nederlandse F4-pakket. Maar dat ik nu deel uitmaak van de Red Bull-familie, had ik niet durven dromen'', reageerde Verschoor.

Tip de redactie