Formule 1

Ferrari-baas Marchionne verwacht snel overwinningen van zijn team

Ferrari-president Sergio Marchionne heeft er vertrouwen in dat de Italiaanse renstal komend weekend serieus kan meedoen om de zege bij de Grand Prix van Spanje.

Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen hebben in de eerste vier Grands Prix van het seizoen hun meerdere moeten erkennen in Mercedes-coureur Nico Rosberg, die alle vier de races op zijn naam schreef.

Marchionne verwacht dat Ferrari het Mercedes snel moeilijk kan gaan maken.

"Ik heb er vertrouwen in. Zondag wordt een belangrijke dag. Tot nu toe hebben we veel pech gehad, maar het seizoen is nog maar net begonnen. Ik verwacht dat we snel gaan winnen, te beginnen met Spanje", zei Marchionne tegenover Autosport.com.

Problemen

Raikkonen (tweede in Bahrein, derde in Rusland) ligt 67 punten achter op Rosberg. Vettel (derde in Australië, tweede in China) heeft een achterstand van 57 punten op zijn landgenoot van Mercedes.

Vettel wist pas bij twee races dit seizoen de finish te halen. Wegens technische problemen kon hij in Bahrein niet starten en in Rusland werd de Duitser in de eerste ronde van de baan gereden. Raikkonen viel in Australië uit met motorproblemen.

"Ik ben over de prestaties van beide coureurs erg tevreden tot nu toe. Het enige wat tot nu toe ontbrak is geluk. Dat gaat veranderen", aldus Marchionne.

Tip de redactie