Formule 1

Verstappen sliep drie nachten niet na overgang naar Red Bull

Max Verstappen kon zijn geluk niet op nadat hij vorige week te horen kreeg dat hij promotie maakte van Toro Rosso naar Red Bull Racing.

De 18-jarige Nederlander schuift door naar de Oostenrijkse renstal, terwijl de Rus Daniil Kvyat een stap terug doet naar Toro Rosso.

"Om eerlijk te zijn: ik denk dat ik drie nachten niet geslapen heb. Ik was heel erg gemotiveerd om gelijk naar het team te gaan, omdat ik weet dat het een topteam is en dat ik dichter bij het podium kan komen", blikte Verstappen maandagavond in het programma Peptalk nog eens terug.

Toch kwam het voor de Limburger niet helemaal als een verrassing. "Na de Russische Grand Prix voelden we het een beetje aankomen. Ik ben naar Oostenrijk gegaan, heb met Helmut Marko gesproken en toen was het eigenlijk snel beklonken."

Toen donderdag bekend werd dat Verstappen de overstap maakte, arriveerde hij nog dezelfde dag bij de Red Bull-fabriek in het Britse Milton Keynes.

"Normaal kom je daar binnen als Toro Rosso-coureur en ga je naar je simulator toe. Nu kwam ik er als kersverse Red Bull-coureur en kwamen er veel mensen naar me toe om dingen te overleggen. Ik ging gelijk aan de slag."

Wennen

Verstappen kreeg onder meer een nieuw stoeltje aangemeten. "Er was nog wel even wat werk te verzetten, maar er zitten veel mensen met veel ervaring. Het ging allemaal heel relaxed. Het is een heel andere auto. Het is allemaal wat aerodynamischer en smaller, dus het is even wennen."

"Om halverwege het seizoen in een nieuwe auto te stappen is niet makkelijk, maar daarvoor heb ik de engineers om me heen. Hopelijk kan ik een paar weekenden goed voor de dag komen."

Verstappen racet zondag voor het eerst in de RB12. Dan staat in Barcelona de Grand Prix van Spanje op het programma.

Tip de redactie