Nico Rosberg stoort zich aan de kritiek op cockpitbescherming in de Formule 1. De Duitser vindt dat alle 'haters' zich neer moeten leggen bij de eventuele invoering van de veiligheidsmaatregel.

Ferrari experimenteerde al met de zogenoemde 'Halo' en afgelopen weekend testte Red Bull het 'Aeroscreen' tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Rusland.

Beide teams kregen daarop de nodige kritiek te verwerken, waaronder van Formule 1-baas Bernie Ecclestone, maar volgens Rosberg is cockpitbescherming noodzakelijk met het oog op de veiligheid van de coureurs.

"We hebben het nodig, zonder meer", laat de 30-jarige Duitser van Mercedes optekenen door Motorsport.com. "Het blijft het grootste gevaar in onze sport. We hebben helaas ook al dodelijke situaties moeten betreuren, dus dit is zeker iets waar de veiligheid voorop moet staan."

"Deze ontwikkeling moet nu prioriteit genieten, dus het is belangrijk dat er progressie geboekt wordt op dat vlak. Ik ben er zeker van dat er een oplossing gevonden wordt, alle coureurs zijn in elk geval voor."

Haters

Rosberg beseft wel dat de invoering van cockpitbescherming het nodige teweegbrengt, maar volgens de Duitser geldt dat voor alle veiligheidsmaatregelen binnen de sport. "We zijn ons ervan bewust dat het verre van ideaal is voor de puristen, waaronder de coureurs zelf."

"Maar zoals altijd in de geschiedenis van de sport moet je op het gebied van veiligheid een compromis zien te bereiken. Bij alle situaties in de afgelopen zestig jaar was er in eerste instantie sprake van dit soort gezeur, omdat het uiterlijk er niet beter van wordt."

"Het is altijd hetzelfde liedje", aldus Rosberg. "Dat moeten we maar accepteren. Hopelijk zetten de haters zich eroverheen. Ik respecteer en begrijp ze natuurlijk wel, maar ik hoop dat ze het kunnen accepteren. Het is namelijk de juiste koers voor de Formule 1."

De Duitser bevestigde afgelopen zondag in Sochi zijn hegemonie door zijn zevende race op rij te winnen. In zijn Mercedes won Rosberg dit seizoen tot dusver alle vier Grands Prix.