De Grand Prix van Rusland van zondag krijgt nog een staartje voor Daniil Kvyat. Red Bull Racing zal de coureur deze week aanspreken op zijn mislukte thuisrace.

"Sebastian Vettel vertelde ons zondag dat we een serieus gesprek moeten voeren met Kvyat en daar heeft hij gelijk in", zei Red Bull-motorsportadviseur Helmut Marko tegen de Duitse zender RTL.

Kvyat kwam in de eerste ronde van de race in Sochi twee keer in aanraking met de Ferrari van Vettel en de tweede touché zorgde ervoor dat de Duitser voor de tweede keer dit seizoen uitviel. Marko begreep de woede en frustratie bij Vettel, die het twee weken geleden bij de Grand Prix van China ook al aan de stok kreeg met Kvyat.

"In tegenstelling tot in China begrijp ik de reactie van Vettel nu volkomen", aldus de 73-jarige Oostenrijker. "Hij heeft helemaal gelijk."

"Laat ik het zo zeggen: Kvyat was té gemotiveerd. Te laat remmen en een andere auto raken zou nog acceptabel zijn bij een race voor eigen publiek, maar dat geldt niet voor de tweede crash."

"Het is zonde, want hij heeft niet alleen de race van Vettel verpest, maar ook die van zichzelf en van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Het was een desastreuze dag voor Red Bull."

Excuses

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene haalde zondag na de race al hard uit naar Kvyat: "Een keer is nog acceptabel, maar het is onacceptabel om hem twee keer te raken."

Kvyat, die als vijftiende finishte in Sochi, meldde zelf dat hij zijn excuses had aangeboden aan alle betrokken partijen.

"Dit is waarschijnlijk het meest rommelige moment uit mijn carrière. Dat voelt niet goed, maar normaal gesproken leer ik hier weer van en moet het de volgende keer beter gaan."

De volgende Grand Prix is over een kleine twee weken op het Circuit de Catalunya in Spanje.