Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft zondag uitgehaald naar Red Bull-coureur Danill Kvyat, die ervoor zorgde dat Sebastian Vettel al in de eerste ronde uitviel in Sochi.

"Een keer is nog acceptabel, maar het is onacceptabel om hem twee keer te raken", aldus Arrivabene in gesprek met Sky Sports over Kvyat.

De 22-jarige Rus maakte twee keer contact met de auto van Vettel in de eerste ronde van de vierde race van het Formule 1-seizoen. De tweede touché zorgde ervoor dat de Ferrari-coureur voor de tweede keer dit seizoen de finish niet haalde.

Vettel, die het twee weken geleden bij de GP van China ook al aan de stok kreeg met Kvyat, liet direct na de crash over de radio door enkele krachttermen al zijn frustratie blijken.

"Het is nogal duidelijk wat er gebeurde", vertelde de Duitser even later aan journalisten toen hij wat was afgekoeld. "Het was niet mijn fout, ik zou niet weten wat ik anders had kunnen doen."

"Ik heb geen hekel aan Kvyat, maar hij maakte twee weken geleden een fout en nu weer. Natuurlijk gebeuren dat soort dingen tijdens een race, maar het is wel heel vervelend."

Horner

Vettel zocht nog tijdens de race Red Bull-teambaas Christian Horner op bij de pitmuur. De Brit begreep de frustratie van de viervoudig wereldkampioen.

"Ik kon alleen maar mijn excuses aanbieden, want dit was een fout van Daniil. Hij schatte zijn rempunt verkeerd in. Er zijn veel emoties bij een thuisrace en ik denk dat hij wat te veel wilde aan het begin van de race."

Kvyat meldde na de race dat hij zijn excuses had aangeboden aan alle betrokken partijen. "Dit is waarschijnlijk het meest rommelige moment uit mijn carrière. Dat voelt niet goed, maar normaal gesproken leer ik hier weer van en moet het de volgende keer beter gaan."

De crash had ook dramatische gevolgen voor Red Bull. Kvyat kon ondanks een beschadigde auto verder, maar hij kwam niet verder dan de vijftiende plaats. Bovendien werd teamgenoot Daniel Ricciardo op zijn beurt geraakt door Vettel. De Australiër kon ondanks schade aan zijn Red Bull ook door, maar hij viel met een elfde plaats eveneens buiten de punten.

De race in Sochi werd gewonnen door Mercedes-coureur Nico Rosberg. Max Verstappen viel uit door motorproblemen.