Nico Rosberg won zondag in Rusland ook de vierde Grand Prix van het Formule 1-seizoen, maar de Duitser waakt voor overmoed.

"We hebben pas vier van de 21 races achter de rug, dus we zijn er nog lang niet. Ik weet dat Lewis Hamilton terugkomt'', zei Rosberg over de regerend wereldkampioen, die zijn teamgenoot en tevens grootste rivaal is.

Hamilton zette in Sochi de tiende plek bij de start om in de tweede aan de finish. "Ik heb hem steeds in de gaten gehouden, want hij kwam heel snel oprukken.''

Op de streep had Rosberg echter een ruime marge van 25 seconden op de Engelsman, waardoor hij in de WK-stand al een voorsprong van 43 punten heeft op zijn collega bij Mercedes.

"Het was een bijzondere ervaring in een fantastische wagen'', zei de Duitser op het podium, waar de Russische president Vladimir Poetin meeklapte.

Senna

Winst in de eerste vier races van een seizoen presteerden eerder alleen de grootheden Michael Schumacher, Nigel Mansell en Ayrton Senna.

Bovendien was het voor Rosberg in totaal al zijn zevende zege op rij, omdat hij ook de laatste drie races van vorig seizoen won. Het record staat op naam van Sebastian Vettel, die in 2013 negen opeenvolgende Grands Prix op zijn naam schreef.