Lewis Hamilton had zaterdag alle reden tot klagen na zijn motorproblemen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland.

Teambaas Toto Wolff en technisch directeur Paddy Lowe vinden het "onaanvaardbaar" dat de Brit in Q2 opnieuw te maken kreeg met technische mankementen aan zijn Mercedes.

"Het is een erg bizarre situatie", reageert Wolff, die Hamilton twee weken geleden in China ook al geconfronteerd zag worden met motorproblemen, tegenover Motorsport.com. "Het lijkt erop dat we hetzelfde probleem hebben als in Shanghai, dus zullen we de oorzaak van het falen opnieuw moeten onderzoeken."

Ook Lowe gaat diep door het stof na de nieuwe teleurstelling voor de drievoudig wereldkampioen. "We hebben hem voor het tweede raceweekend op rij in de steek gelaten, dus we moeten hem opnieuw onze excuses aanbieden."

"We hebben de afgelopen weken keihard gewerkt om uit te vogelen wat er gebeurd is in China, maar er is helaas overduidelijk nog werk aan de winkel", stelt Lowe vast. "Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden dat dit hem weer moet overkomen."

'Recht kwaad te zijn'

Als gevolg van de vermoedelijke isolatieproblemen kwam Hamilton na de tweede kwalificatiesessie het circuit niet meer op en start de Brit zondag vanaf de tiende plek in Sochi.

"Het is racen, dat kan gebeuren, maar het is erg jammer dat het nu opnieuw bij Lewis gebeurt", aldus teambaas Wolff. "Hij lijkt alle pech te hebben en de andere kant van de garage heeft al het geluk."

Ondanks de aanhoudende technische problemen wilde Hamilton zijn team niet afvallen. "Lewis is geweldig geweest dit seizoen", prijst Wolff de huidige nummer twee in de WK-stand. "Hij heeft alle rake klappen goed opgevangen. Op dit moment heeft hij het recht om kwaad te zijn."

Hamiltons teammaat Nico Rosberg start zondag om 14.00 uur vanaf pole position in Rusland. De Duitser is vooralsnog oppermachtig in dit Formule 1-seizoen.