Max Verstappen is met het oog op de mindere dag die hij vrijdag kende blij met de negende startplek die hij zaterdag veiligstelde tijdens de kwalificatie.

De coureur van Toro Rosso kende vrijdag tijdens de eerste twee vrije trainingen wat problemen met zijn auto. Dat leek zaterdag grotendeels opgelost, met uiteindelijk een negende tijd in de kwalificatie tot gevolg.

"Ik ben heel tevreden, zeker na een slechte dag als gisteren", zei Verstappen direct na de kwalificatie voor de camera van Ziggo Sport. "Het is niet makkelijk om zo terug te komen, maar ik denk dat we heel tevreden mogen zijn met een negende plek."

Voor de race van zondag is het nog even afwachten hoe de auto van Verstappen zich houdt. De 18-jarige Limburger heeft de STR11 nog niet uitgebreid kunnen testen.

"De korte runs wel, maar de lange nog niet. We hebben misschien een of twee stops nodig, dat hangt er een beetje vanaf", aldus Verstappen, die aan het einde van de kwalificatie nog probeerde zijn tijd te verbeteren. "We hadden iets veranderd aan de voorvleugel, maar dat pakte niet heel goed uit."

De race begint zondagmiddag om 14.00 uur op het Sochi Autodrom. Klassementsleider Nico Rosberg van Mercedes vertrekt vanaf pole position.