Max Verstappen heeft zaterdag de zevende tijd geklokt tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Rusland.

De coureur van Toro Rosso kwam tot 22 ronden en noteerde een snelste tijd van 1.38,133. Lewis Hamilton was de snelste van allemaal in 1.36,403.

Achter de regerend wereldkampioen van Mercedes waren ook teammaat Nico Rosberg (1.36,471) en Ferrari-coureur Sebastian Vettel (1.37,007) snel. Vettel was met 28 ronden het meest productief.

Verstappen verbeterde zijn eigen tijd vier keer. Uiteindelijk was hij sneller dan teamgenoot Carlos Sainz, die in 1.38,465 de negende tijd liet noteren.

Vrijdag kwam de 18-jarige Verstappen bij de eerste twee vrije trainingen tot de vijftiende en twaalfde tijd. Rosberg was toen in de eerste training het snelst en Hamilton in de tweede.

Balans

Tijdens die eerste twee sessies was Verstappen niet tevreden over de afstellingen van zijn auto. Zaterdag was dat anders.

"De balans van de auto is een stuk beter. In de beginfase was het nog wel wennen, omdat de auto heel anders aanvoelt. We hebben nog wat kunnen finetunen en uiteindelijk een goede tijd kunnen rijden, waar ik heel blij mee ben", aldus Verstappen op zijn eigen website.

"De veranderingen aan auto pakten goed uit. Voor de kwalificatie zit alles zo dicht bij elkaar dat het heel belangrijk wordt om er een goed rondje uit te persen."

Zaterdagmiddag staat om 14.00 uur de kwalificatie op het programma. Zondag volgt eveneens om 14.00 uur de race op het Sochi Autodrom.