Max Verstappen denkt dat hij het zondag bij de Grand Prix van Rusland goed gedaan heeft als hij op de zevende plaats weet te eindigen.

De coureur van Toro Rosso gaat in Sochi voor zijn vierde race op rij in de punten nadat hem dat eerder lukte in Australië, Bahrein en China.

"Drie teams zijn waarschijnlijk te snel voor ons. De zevende plaats zou mooi zijn", blikt Verstappen tegenover de NOS vooruit op de race op het Sochi Autodrom.

"Mercedes, Ferrari en Red Bull zijn sneller. En de concurrentie zit ook niet stil. Om op het podium te eindigen heb ik veel geluk nodig. Dat geldt niet alleen voor Sochi, maar voor het hele seizoen."

De 18-jarige Limburger is momenteel de nummer negen in de WK-stand met dertien punten. Vorig jaar eindigde hij het Formule 1-seizoen als twaalfde met een puntentotaal van 49.

Juiste lijn

Volgens Verstappen is de baan in Rusland anders dan de meeste circuits. "Het is een heel apart circuit met veel negentiggradenbochten. Dat maakt het heel moeilijk om juist in te schatten hoe je in moet sturen. De juiste lijn is lastig te vinden."

Vorig jaar eindigde de Nederlander in Sochi als tiende. Hij herinnert zich de tumultueuze start nog goed.

"De kwalificatie ging erg goed en ik startte als negende, maar in de eerste bocht spinde Nico Hülkenberg voor m'n neus. We raakten elkaar, ik kreeg een lekke band en m'n auto was bovendien beschadigd."

"Ik kon door die schade niet het potentieel uit de auto halen. Uiteindelijk mochten we nog blij zijn met dat ene puntje."

Vrijdagochtend en -middag staan de eerste twee vrije trainingen op het programma. Zaterdag volgen de derde vrije training en de kwalificatie, waarna op zondag de race wordt verreden.