Voormalig teambaas John Booth van Manor gaat per direct als racedirecteur aan de slag bij Toro Rosso, de renstal van Max Verstappen. 

Booth begint komend weekend bij de Grand Prix van Rusland al met zijn werkzaamheden.

De 61-jarige Brit was vanaf 2010 teambaas bij Manor, waar hij aan het einde van vorig jaar vertrok. Hij is blij dat hij na een korte afwezigheid weer terugkeert in de Formule 1.

"Het is een grote eer om bij een team als Toro Rosso te mogen werken. Ze hebben in korte tijd heel veel bereikt. Ik kan niet wachten tot ik kan beginnen", aldus Booth op de website van Toro Rosso. 

Teambaas Franz Tost is in zijn nopjes met de versterking. "We hebben al een goede auto en talentvolle coureurs, maar dat is niet genoeg. Met de ervaring van John kan hij Toro Rosso helpen om tijdens de races nog beter te presteren."

"De Formule 1 wordt nog steeds ingewikkelder met recente veranderingen op het gebied van de banden en radiocommunicatie. Een goede auto en getalenteerde coureurs zijn niet goed genoeg. Met zijn uitgebreide ervaring, weet ik zeker dat John het team kan helpen om effectiever te worden."