Volgens Kimi Raikkonen heeft Ferrari dit seizoen nog alle kans om de wereldtitel te winnen in de Formule 1.

Mercedes-coureur Nico Rosberg is dit jaar tot nu toe oppermachtig met winst in de eerste drie Grands Prix van het seizoen.

Ferrari bewees met 61 punten voor Raikkonen en Sebastian Vettel na Mercedes het beste team tot nu toe te zijn, maar volgens de 36-jarige Fin zit er meer in.

"Het seizoen is nog maar drie races oud. Er kan nog veel gebeuren", aldus Raikkonen tegenover Motorsport.com. "We moeten zorgen dat we het uiterste uit de auto halen en dat we geen problemen krijgen tijdens de races, dan kunnen we mogelijk voor Mercedes eindigen."

Op het gebied van snelheid is Ferrari volgens Raikkonen niet veel minder dan Mercedes. "Tijdens de kwalificatie in China bleek dat we erg dicht achter Rosberg zitten als we geen fouten maken. Als we wel fouten maken, zoals tijdens de race, dan wordt het lastig. Dat bleek ook in China."

Verbeteren

Vettel en Raikkonen, die afgelopen weekend in Shanghai respectievelijk als tweede en zesde finishten, raakten elkaar in de eerste bocht van de race. De Fin raakte daardoor zijn voorvleugel kwijt.

"We moeten zorgen dat die problemen niet meer voorkomen. Rosberg heeft er nu drie gewonnen, dat is niet ideaal voor ons, maar hij verdient het en wij moeten onszelf gewoon verbeteren", stelt Raikkonen.

"Er zullen circuits zijn waar wij sterker zijn en er zullen ook nog circuits volgen waar Mercedes sterker is. Het belangrijkste is dat wij onze auto en de complete teamprestatie verbeteren. Dan kunnen we de strijd met Mercedes aan en races gaan winnen."

Ferrari-baas Sergio Marchionne benadrukte voor de Grand Prix van China al dat hij zeges verwacht. "Het team weet dat het tijd is voor overwinningen. De auto zal gedurende dit seizoen op het niveau van Mercedes zijn. Dan is het aan de coureurs."