Sebastian Vettel was zondag niet te spreken over een actie van Daniil Kvyat in de eerste bocht van de Chinese Grand Prix. Beide coureurs voerden na afloop een stevige discussie met elkaar in de zogenaamde 'cool down room'.

Kvyat passeerde Vettel binnendoor, waarna de Duitse coureur van Ferrari klem kwam te zitten tussen de Red Bull en ploegmaat Kimi Raikkonen, die werd geraakt door Vettel en zijn voorvleugel kwijtraakte.

Vettel ging in de ruimte waar de top drie zich opmaakt voor de podiumceremonie verhaal halen bij de Rus. "Wat gebeurde er bij de start? Als ik niet naar links was gegaan, was je met mij gecrasht en waren we met zijn drieën de lucht in gegaan. Je kwam eraan als een torpedo", begon de viervoudig wereldkampioen.

Kvyat reageerde laconiek. "Dat is racen. Ik sta op het podium, jij staat op het podium. Dus het is allemaal prima, toch?"

Vettel werd ook op het podium gevraagd naar het moment in de openingsfase van de race, die door Mercedes-rijder Nico Rosberg werd gewonnen.

"Ik had geen geweldige start en zat daardoor iets verder naar achteren voor de eerste bocht. Kimi verremde zich en ging daarom iets naar buiten, waarna ik naar de binnenkant ging om hem in te halen. Daniil probeerde volgens hetzelfde bij mij te doen. Hij dook met heel veel snelheid in het gat, waar ik erg door verrast werd", zei Vettel.

Spijt

"Ik moest naar links en op hetzelfde moment ging Kimi terug richting de racelijn, waardoor we elkaar raakten. Dat was erg jammer. Gelukkig konden we allebei door, maar we hebben uiteindelijk niet het beste resultaat weten te scoren voor het team, wat me enorm spijt."

Ook Kvyat deed op het ereschavot nog een keer zijn verhaal. "Ik ben het met Sebastian eens dat het een riskante move was, maar het zijn dit soort moves die je op het podium kunnen brengen, dus ja. Ik sta op het podium, hij staat op het podium, dus uiteindelijk is alles in orde. Ik zou het de volgende keer niet anders doen."