Nico Rosberg won zondag in China ook de derde Grand Prix van het seizoen, maar de Duitser maakt zich nog geen illusies over het wereldkampioenschap in de Formule 1.

De Mercedes-coureur denkt dat hij in de resterende achttien races vooral te maken zal krijgen met teamgenoot Lewis Hamilton, die als regerend wereldkampioen voorlopig tweede staat.

"Lewis zal me zoals altijd op de hielen zitten. In de voorgaande jaren was het lastig om hem te verslaan en dat zal dit seizoen niet anders zijn", aldus Rosberg.

Volgens de 30-jarige coureur is de strijd met Hamilton een van de redenen waarom hij ooit met racen begonnen is. "Ik kijk uit naar het gevecht, daar doe ik het voor. Dat is het criterium."

Zijn overwinning in Shanghai betekende voor Rosberg de zesde op rij, maar daar hecht de rijder van Mercedes niet te veel waarde aan. "Dat telt voor mij niet, want drie zeges waren vorig jaar en ik ben alleen met dit seizoen bezig."

Banden

Rosberg was zondag positief verrast over zijn materiaal. Met name tijdens de eerste twee vrije trainingen op vrijdag was daar nog wel het een en ander op aan te merken.

"Ik had niet verwacht dat mijn auto zich zo goed zou houden vandaag. Vrijdag hebben we veel banden versleten, maar vandaag was dat veel minder. Het ging geweldig."

In de strijd om het wereldkampioenschap leidt Rosberg met de maximale score van 75 punten uit drie races, gevolgd door Hamilton (39), Ricciardo (36) en Vettel (33).

Hamilton

Met gevoel voor understatement sprak Hamilton tegen Sky Sports van een "moeilijke race". De drievoudig wereldkampioen moest al helemaal achteraan beginnen en kreeg ook nog eens te maken met tegenslag.

"Ik had een goede start, maar ik raakte toch betrokken bij allerlei incidenten. Veel terrein kon ik niet winnen doordat ik enkele keren naar binnen moest."

Hamilton legde beslag op de zevende plaats. "In de slotfase zat er niet meer in, mijn banden waren gewoon op. Hopelijk gaat het vanaf de komende Grand Prix beter."