Hoewel Lewis Hamilton zondag tijdens de Grand Prix van China achteraan moet starten, houdt de Britse wereldkampioen vertrouwen in een goede afloop.

Hamiton zette in de kwalificatie geen tijd neer omdat hij problemen had met de motor van zijn Mercedes. "Meteen toen ik het circuit op reed, wist ik dat er iets mis was", aldus de Mercedes-coureur.

"Het is natuurlijk erg jammer, dit soort dingen gebeurt om ons te testen en het beste wat ik kan doen is hiervan leren. Ik ben er zeker van dat de monteurs er net zo erg van balen als ik, maar je wint en verliest samen.  Dus moeten we nu uitzoeken waar het probleem zat en ervoor zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt met één van onze wagens."

Hamilton liet vorig jaar in Hongarije al zien dat hij zich van achter in het veld naar voren kan knokken. De Brit hoopt in China wederom op een succesvolle inhaalrace. "Je kunt hier goed inhalen. Maar de banden slijten wel redelijk snel. Desondanks ga ik alles geven en wil ik mezelf naar voren rijden. Het is niet voorbij totdat het daadwerkelijk over is."

Rosberg

Hamiltons teamgenoot Nico Rosberg reed onbedreigd naar de pole position op het Shanghai International Circuit en was logischerwijs zeer tevreden over de kwalificatie.

"Het hele weekend verloopt erg goed. De wagen voelde goed aan en ik ben erg blij met mijn tijd. Ik ben niet euforisch omdat Lewis pech had en het gevecht daardoor uitbleef, maar ik ben wel zeer tevreden."