Max Verstappen zette zaterdag in de kwalificatie voor de Grand Prix van China de negende tijd neer, maar volgens de Nederlander had er meer ingezeten.

"Het probleem zat in de laatste ronde van Q3, die was gewoon niet goed", zegt Verstappen na afloop van de kwalificatie tegen De Telegraaf.

De coureur van Toro Rosso zette op het Shanghai International Circuit een snelste tijd van 1.37,194 neer en moest onder meer zijn teamgenoot Carlos Sainz voor zich dulden.

"In het laatste stuk van het circuit ging ik wijd in één van de bochten en daar verloor ik viertienden. Daardoor kon ik geen sneller rondje rijden."

Strategie

Verstappen kijkt ondanks zijn negende plek in de kwalificatie vol vertrouwen uit naar de race van zondag. "Je hoopt natuurlijk altijd op een beter resultaat. We zijn blij dat we de top tien weer hebben gehaald en vanaf hier zie ik wel mogelijkheden voor een beter resultaat tijdens de race."

"Het is maar de kwalificatie, dat is niet zo erg. In de race worden pas de punten verdeeld. Veel zal afhangen van de strategie en ik kijk uit naar een interessante race."

De Grand Prix van China begint zondag om 8.00 uur Nederlandse tijd.