Fernando Alonso heeft van de artsen van de FIA groen licht gekregen om dit weekeinde deel te nemen aan de Chinese Grand Prix.

De 34-jarige Spanjaard van McLaren doorstond de medische tests die hij vrijdag na de eerste vrije training in Shanghai moest ondergaan.

Als er sprake zijn van "abnormale symptomen" is Alonso verplicht om zijn wagen langs de kant te zetten, zo meldt de FIA.

Donderdag kreeg Alonso al voorwaardelijk groen licht, maar werd hem medegedeeld dat hij na de eerste oefensessie nog een medische check moest ondergaan.

Twee weken geleden mocht de wereldkampioen van 2005 en 2006 niet starten in de Grand Prix van Bahrein nadat hij zwaar crashte tijdens de openingsrace in Australië.

De Belg Stoffel Vandoorne verving Alonso in Bahrein. Hij deed dat verdienstelijk door als tiende te eindigen.

Verbeterd

Alonso vertelde donderdag aan journalisten in China dat hij zich "honderd procent klaar" voelt om weer te racen dit weekend. 

"Ik voel me goed", aldus de Spanjaard, die kampte met een rib- en longkwetsuur.

"Eerlijk gezegd was ik in Bahrein mentaal honderd procent klaar om te racen, maar fysiek had ik veel pijn. Ik wilde toen wel proberen om met de pijn om te gaan, maar de situatie is nu flink verbeterd."