Lewis Hamilton vreest dat zijn teamgenoot en grote concurrent Nico Rosberg zondag vrij spel krijgt in de Grand Prix van China, omdat de Engelsman een gridstraf heeft gekregen.

"Het zal een makkelijk weekend worden voor Nico", aldus Hamilton donderdag tegen Autosport.com.

Mercedes besloot om de versnellingsbak van de regerend wereldkampioen te vervangen, omdat deze schade had na de vorige race in Bahrein. Hierdoor moet Hamilton vijf plaatsen inleveren op de grid.

"Natuurlijk is het een klap als je in Shanghai aankomt en hoort dat je vijf plaatsen naar achteren moet starten, maar ik moet het gewoon accepteren en het van de positieve kant bekijken."

"De straf betekent namelijk niet dat ik niet meer kan winnen. Dat blijft mijn doel, niet het beperken van de schade. Ik houd van racen, dus ik houd er ook van om van wat meer achter in het veld te komen."

"In de laatste twee races zat ik ook wat meer van achteren en dat was erg opwindend. Dat is misschien de reden dat ik in een goede bui ben, ik zal in ieder geval met wat andere coureurs kunnen racen."

Rosberg

Hamilton staat na de eerste twee races van het Formule 1-seizoen tweede in de WK-stand met zeventien punten achterstand op Rosberg, die zowel in Australië als in Bahrein zegevierde.

De Duitser benadrukte dat hij zijn teamgenoot ondanks de straf nog steeds als een geduchte concurrent voor de overwinning ziet.

"Een Hamilton die vanaf de zesde plaats start kan nog steeds meedoen om de zege, dus wat dat betreft verandert er niet veel voor me", aldus Rosberg.

"Hoe vaak heeft hij vorig jaar een inhaalrace laten zien? Dus ik blijf volledig gefocust en het zal absoluut niet makkelijk worden."

De eerste vrije training voor de GP van China begint vrijdag om 4.00 uur. De race start zondag om 8.00 uur.