Lewis Hamilton moet zondag bij de start van de Grand Prix van China vijf plaatsen inleveren op de grid. De Brit van Mercedes krijgt een nieuwe versnellingsbak.

Na de vorige race in Bahrein bleek de wereldkampioen schade aan zijn versnellingsbak te hebben, waardoor de renstal besloten heeft deze te vervangen.

"We willen geen risico nemen", verklaarde de teamleiding van Mercedes. "Gelukkig heeft het circuit van Shanghai veel plekken waar ingehaald kan worden. Als iemand zich terug kan vechten, is het Lewis wel."

In de eerste twee Grands Prix van het seizoen, in Australië en Bahrein, startte Hamilton vanaf pole position. In beide races kende hij een slechte start.

Door een tweede plek in Melbourne en een derde plaats in Sakhir staat de 31-jarige Hamilton tweede in de WK-stand achter teammaat Nico Rosberg, die beide races won.

In Shanghai werken de coureurs vrijdag de eerste twee vrije trainingen af. Zaterdag staan de derde vrije training en de kwalificatie op het programma, waarna op zondag de race zal worden verreden.