Fernando Alonso houdt nog een slag om de arm wat betreft zijn deelname aan de Grand Prix van China komend weekend. De Spanjaard van McLaren rekent nergens op, voordat hij toestemming van de medici van de FIA krijgt.

De tweevoudig wereldkampioen crashte zwaar tijdens de eerste race van het seizoen in Melbourne en kreeg anderhalve week geleden van de medici van de FIA geen toestemming om van start te gaan in Bahrein.

Teambaas Ron Dennis van McLaren maakte zich er bij de internationale autosportfederatie nog hard voor om de 34-jarige Alonso toch van start te laten gaan in Bahrein, maar dat verzoek legde de FIA naast zich neer.

De Spanjaard, die kampte met een long- en ribblessure, ondergaat donderdag opnieuw tests die moeten uitwijzen of hij in China wel kan racen.

"Het was teleurstellend om te moeten horen dat ik in Bahrein niet mocht rijden, maar ik respecteer het besluit van het medische team van de FIA volledig", zegt Alonso in een persbericht van McLaren.

"Hoewel ik op vrijdag hoop weer terug te zijn in de cockpit van mijn auto, reken ik nergens op totdat ik de bevestiging van de doktoren heb gekregen. Maar ik ga vooralsnog door met mijn normale voorbereiding op een raceweekend."

Vandoorne

Alonso werd bij de Grand Prix van Bahrein vervangen door de 24-jarige Belg Stoffel Vandoorne, die knap als tiende eindigde en het eerste punt voor McLaren pakte.

Alonso wacht net als teammaat Jenson Button nog op zijn eerste punten in dienst van de Britse renstal dit seizoen. Vorig jaar speelden beide coureurs geen rol van betekenis in de WK-stand.