Het irriteert Jacques Villeneuve mateloos dat Formule 1-coureurs afgelopen maand in een open brief hebben geklaagd over de manier waarop hun sport wordt bestuurd.

"Dit is heel erg slecht voor de Formule 1, het is namelijk helemaal niet hun probleem", zegt de wereldkampioen van 1997 in gesprek met Autosport.com.

"Ze moeten gewoon hun kop houden. Het is niet hun zaak of het op de televisie een mooie of een slechte show is. Ze moeten hun werk doen."

In de open brief pleitte de Grand Prix Drivers Association (GPDA), waarin de coureurs zijn vertegenwoordigd, voor herziening van de manier waarop de Formule 1 wordt geleid en voor aanpassing van de besluitvorming.

Als voorbeeld van een slechte maatregel noemde de GPDA de nieuwe kwalificatieopzet, die inmiddels al weer is teruggedraaid.

Schoolklas

Villeneuve denkt dat hooguit twee coureurs naar voren moeten worden geschoven in besprekingen met bestuurders. 

"En de rest moet zijn mond houden. In een schoolklas zijn er ook maar een paar leerlingen die in staat zijn wijze besluiten te nemen."

De Canadees vindt overigens dat de FIA niet meer moet morrelen aan de regels. "In sporten als tennis en voetbal is dat ook al honderd jaar niet gebeurd. Misschien is het soms saai, maar mensen respecteren het wel."