Fernando Alonso heeft goede hoop dat hij eind volgende week, als in China de derde Grand Prix van het seizoen op het programma staat, weer kan starten in de Formule 1.

De tweevoudig wereldkampioen crashte zwaar tijdens de eerste race van het seizoen in Melbourne en kreeg afgelopen weekend van de medici van de FIA geen toestemming om van start te gaan in Bahrein.

Volgens McLaren-teambaas Eric Boullier is Alonso er nu van overtuigd dat hij fit genoeg is om in Shanghai weer te racen.

"Hij is er zelfverzekerd over", aldus Boullier tegen Autosport.com. "Maar hij moet nog scans ondergaan. De FIA zal hem onderzoeken en geeft hem dan wel of geen toestemming."

Alonso werd bij de Grand Prix van Bahrein vervangen door de 24-jarige Belg Stoffel Vandoorne.

Radio

Op het Bahrain International Circuit was Alonso aanwezig om met onder meer Vandoorne contact te houden via de radio. Boullier merkte dat de Spanjaard gefrustreerd was over het feit dat hij niet kon starten, maar hij zag er ook iets positiefs in.

"Het was ook een goede ervaring. Hij had een paar heel goede opmerkingen over de radio. Daar konden we wat mee."

Alonso wacht net als teammaat Jenson Button nog op zijn eerste punten in dienst van McLaren dit seizoen. Vorig jaar speelden beide coureurs geen rol van betekenis in de WK-stand.