Nico Rosberg sprak na afloop van zijn gewonnen race van een "geweldig weekend" in Bahrein.

De Duitse coureur won twee weken geleden al in Australië en verstevigde zondag zijn leiding in het klassement met de zege in de tweede Grand Prix van het nog prille Formule 1-seizoen.

"Het was een geweldig weekend", blikt de rijder van Mercedes terug op het podium in Bahrein. "De start was belangrijk. Ik kwam goed weg en vanaf toen probeerde ik de boel te controleren. Ik ben ontzettend blij met opnieuw een overwinning."

Hoewel de Duitser na twee zeges fier aan kop gaat in het WK-klassement, wil hij nog niet te ver vooruitkijken. "Ik durf nog niet te denken aan het kampioenschap, maar bekijk het allemaal per race. Ik probeer gewoon het maximale uit onze wagen te halen."

'Zes uur'

Rosberg eindigde met een voorsprong van liefst tien seconden op nummer twee Kimi Raikkonen van Ferrari. "Het was een bijzonder lange race, het leek wel alsof het zes uur duurde."

De Duitser had liever wat meer tegenstand gehad in Bahrein. "Een echte strijd zou mooi geweest zijn, daar keek ik ook naar uit. Ik had verwacht dat het tussen Hamilton, Vettel, Raikkonen en mij zou gaan."