De belangrijkste partijen in de Formule 1 hebben zondag nog geen overeenstemming bereikt over een ander kwalificatiesysteem.

De teambazen voerden zondag rond de Grand Prix van Bahrein overleg met vertegenwoordigers van de FIA en met Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, zo meldt Motorsport.com.

Omdat er na anderhalf uur geen akkoord werd bereikt, kwamen de partijen overeen donderdag verder te praten.

Aanleiding voor het crisisoverleg was de storm van kritiek die neerdaalde op de kwalificatie-opzet die sinds dit seizoen wordt gehanteerd.

In het nieuwe systeem wordt er gereden volgens een afvalsysteem. In de eerste twee sessies valt er na een bepaalde tijd elke negentig seconden een coureur af. In deel drie strijden acht coureurs om de pole position.

Naar verluidt stelden de teams voor om terug te keren naar het oude systeem en pleitten FIA-voorzitter Jean Todt en Ecclestone voor een andere oplossing.

Ecclestone en Todt willen vooral dat het 'drukker' wordt op het circuit. Hun voorstel is dat gedurende de drie sessies de twee snelste tijden van iedere coureur bij elkaar worden opgeteld.

Wolff

"We hebben over verschillende formats gediscussieerd", licht Mercedes-teambaas Toto Wolff toe. "Een knoop is nog niet doorgehakt."

De Grand Prix van Bahrein begint zondag om 17.00 uur Nederlandse tijd. Over twee weken is in China de volgende race.