Max Verstappen reed zich zaterdag bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein naar de tiende startplek voor de race van zondag en was daar heel tevreden mee.

De 18-jarige Limburger schopte het in het nieuwe kwalificatiesysteem tot de tweede sessie, waarin hij uiteindelijk als nummer tien afviel.

"Je wilt natuurlijk altijd wat verder naar voren staan, maar voor deze baan is dit een goed resultaat", aldus de coureur van Toro Rosso tegenover Verstappen.nl. "Het is niet een baan waarop de auto heel sterk is, dus om zo dicht bij Q3 te kunnen komen is goed."

Verstappen had wel graag nog een poging gedaan om hoger te eindigen in de kwalificatie. "Ik had geen banden meer om nog een keer naar buiten te kunnen gaan. Dat had ik wel graag gewild, maar we kunnen heel tevreden zijn met de tiende positie."

"In Q2 is het altijd moeilijk in te schatten waar je terecht moet komen. Uiteindelijk sta je liever negende dan achtste, en ik denk dat we ons vandaag gelukkig mogen prijzen."

Banden

Verstappen hoopt zondag in de race hoge ogen te gooien, al beseft hij dat het moeilijk zal worden. "In de race zullen we onze blik naar voren richten, zeker na Melbourne is dat waar we willen zijn. We zullen daarbij wel goed op de banden moeten passen. We hebben ons altijd al wat meer op de race gericht, omdat we niet zoveel superzachte banden hebben gekozen voor dit weekend in vergelijking met andere teams."

"Het veranderen van het kwalificatiesysteem heeft daar niet echt aan meegeholpen. Het zal een moeilijke race worden. Vanmorgen wilde ik een race simulatie doen, maar die kon ik niet afmaken, dus het is afwachten waar we staan."

Lewis Hamilton start op het Bahrain International Circuit vanaf pole position. De race begint zondagmiddag om 17.00 uur.