Max Verstappen is zaterdag in de laatste vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein niet verder gekomen dan de vijftiende tijd.

De Nederlander klaagde tijdens de derde vrije training over motorproblemen en stond lange tijd in de pits. Hij kwam in zijn Toro Rosso op het Bahrain International Circuit tot een tijd van 1.33,778. 

Daarmee was Verstappen ruim een seconde langzamer dan vrijdag, toen hij nog de vierde tijd noteerde. Verstappen was wel een van de weinige coureurs die niet op de zachtste band reed. De 18-jarige Limburger keek ondanks zijn vijftiende tijd tevreden terug op de laatste vrije training in Bahrein.

"Het zag er niet zo snel uit, maar dat komt omdat we een lange run met veel benzine hebben gedaan", zegt hij tegen Verstappen.nl. "We hadden dus een ander programma dan de andere teams. Ik had vervolgens nog een probleem, waardoor ik binnen moest komen. Het team heeft dat probleem opgelost, hoewel ik nog niet precies weet wat het was. Ik kon daarna de lange run wel afmaken, wat heel nuttig was.”

Verstappen verwacht dat hij tijdens de kwalificatie later op zaterdag beduidend sneller zal zijn. "Op het laatst zijn we nog naar buiten gegaan op de zachte band. Niet op superzacht, wat de rest van het veld wel deed. De tijd is dus niet representatief, zeker niet met dit weer."

Carlos Sainz, de ploeggenoot van Verstappen, was drietienden langzamer dan de Limburger en zette de zestiende tijd neer.

Vettel

Sebastian Vettel klokte zaterdag de snelste tijd in de derde vrije training. De Ferrari-coureur was met zijn 1.31,683 net iets sneller dan teamgenoot Kimi Raikkonen. Het Mercedes-duo Nico Rosberg en Lewis Hamilton zette de respectievelijk derde en vierde tijd neer. Ze gaven beiden ruim viertiende van een seconde toe op Vettel.

Stoffel Vandoorne, de vervanger bij McLaren van Fernando Alonso, zette ondanks een olielek aan het begin van de training de veertiende tijd neer. 

De kwalificatie in Bahrein begint zaterdag om 17.00 uur. De race op het Bahrain International Circuit start zondag om 17.00 uur Nederlandse tijd.