De FIA heeft een verzoek van McLaren-teambaas Ron Dennis geweigerd om Fernando Alonso zondag alsnog van start te laten gaan in de Grand Prix van Bahrein.

De Spanjaard kreeg om medische redenen geen groen licht van de internationale autosportfederatie, maar daar liet McLaren het niet bij zitten.

Teambaas Ron Dennis heeft zich er samen met teammanager Dave Redding bij de wedstrijdleiding hard voor gemaakt dat de tweevoudig wereldkampioen alsnog in actie kan komen bij de tweede race van het Formule 1-seizoen, volgens Motorsport.com.

"Gesprekken tussen McLaren en de FIA zijn gaande", bevestigde een woordvoerder van de renstal op zaterdag. Maar de FIA besloot na het overleg de eerder genomen beslissing niet terug te draaien.

Alonso kreeg van de medici van de FIA geen toestemming om te starten, nadat hij enkele tests onderging naar aanleiding van zijn crash twee weken geleden in Australië. 

Vandoorne

De 34-jarige Spanjaard wordt in Bahrein vervangen door de 24-jarige Belg Stoffel Vandoorne, die vrijdag de achttiende en elfde tijd klokte tijdens de eerste twee vrije trainingen op het Bahrain International Circuit.

Zaterdag om 14.00 uur wordt de derde en laatste vrije training verreden, waarna om 17.00 uur de kwalificatie volgt. De race staat voor zondag 17.00 uur op het programma in Bahrein.