De tweede Grand Prix van het seizoen vindt komend weekend plaats in de woestijn van Bahrein.

Op het circuit in Sakhir zal Max Verstappen zich willen revancheren voor zijn enigszins teleurstellende tiende plaats van de Grand Prix van Australië van twee weken geleden.

Verder moet Ferrari ervoor zorgen dat de achterstand op Mercedes zo vroeg in het seizoen niet te groot wordt. 

Circuit: Bahrain International Circuit
Rondes: 57
Lengte circuit: 5,412 kilometer (308,238 kilometer in totaal)
Aantal bochten: 15
Recordwinnaar: Fernando Alonso 3x (2005, 2006, 2010)
Snelste ronde: Michael Schumacher (Ferrari, 2004): 1.30.252

Weetje: In de laatste vier edities van de Grand Prix van Bahrein werd de winnaar op het circuit van Sakhir ook wereldkampioen. In 2015 en 2014 was dit Lewis Hamilton, in 2013 en 2012 zegevierde Sebastian Vettel.  

Programma (in Nederlandse tijden):

Zaterdag 2 april:
Kwalificatie: vanaf 17.00 uur

Zondag 3 april:
Race: 17.00 uur

Wat verwacht voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers van de race?

"De tiende plaats van Verstappen in de Grand Prix van Australië was zuur, zeker omdat hij als vijfde mocht starten. Dat het tot wat gezonde frictie tussen Max en Toro Rosso leidde, is volstrekt normaal. Dat is nu allemaal geschiedenis en ik weet zeker dat Verstappen extra gebrand aan de start zal staan."

"Het circuit in Bahrein is eigenlijk te makkelijk, het heeft veel rechte stukken en is daardoor toegankelijker voor de mindere coureurs. Zaken als de kwalificaties, de bandenkeuze en de start zullen van grotere invloed zijn op het verloop van de race dan bij andere Grands Prix." 

"De kwalificaties zijn dit weekend erg belangrijk omdat de startvolgorde in grote lijnen de race zal bepalen. De coureurs zullen zich niet zo snel meer laten verrassen door het kwalificatiesysteem. Mensen als Valtteri Bottas, Felipe Massa en Kimi Raikkonen zullen in tegenstelling tot bij de Grand Prix van Australië wel flink voorin mee kunnen draaien."

"Daarom zou het des te knapper zijn mocht Verstappen net als in Melbourne als vijfde aan de start staan. Een goede bandenkeuze zal essentieel zijn dit weekend. Voor die keuze zijn slimme mensen nodig. Toro Rosso heeft een relatief klein team, maar ze doen het heel goed. Dit betekent dat ze daar verrekt slimme mensen hebben. Hierdoor heeft Max zomaar kans op een top zes-klassering."

"Ik verwacht dat Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Sebastian Vettel zondag weer het podium zullen vormen. De volgorde zal veelal afhangen van de start. Hamilton heeft moeite met het koppelingsysteem, wat sinds kort nog maar met één hand bediend mag worden. We gaan zien of hij er genoeg op geoefend heeft. Die start is een vaardigheid op zich geworden. Vettel en met name Rosberg lijken die start beter onder de knie te hebben. Er is genoeg om naar uit te kijken komend weekend."

Grand Prix Bahrein 2015:

1. Lewis Hamilton
2. Kimi Raikkonen
3. Nico Rosberg
Pole Position: Lewis Hamilton
Snelste ronde: Kimi Raikkonen (1.36.311)

Laatste vijf winnaars:

2015 - Lewis Hamilton
2014 - Lewis Hamilton
2013 - Sebastian Vettel
2012 - Sebastian Vettel
2011 - Afgelast
2010 - Fernando Alonso

Stand WK coureurs:

1. Nico Rosberg - 25 punten
2. Lewis Hamilton - 18 punten
3. Sebastian Vettel - 15 punten
4. Daniel Ricciardo - 12 punten
5. Felipe Massa - 10 punten

10. Max Verstappen - 1 punt

Stand WK constructeurs:

1. Mercedes - 43 punten
2. Ferrari - 15 punten
3. Williams-Mercedes - 14 punten
4. Red Bull-TAG Heuer - 12 punten
5. Haas-Ferrari - 8 punten