Max Verstappen kijkt ondanks zijn enigszins teleurstellend verlopen eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen in Australië vol vertrouwen uit naar de race van komend weekend in Bahrein.

In Melbourne moest de coureur van Toro Rosso genoegen nemen met een tiende plaats nadat hij een matige pitstop kende en van de teamleiding geen voorrang kreeg toen hij achter teamgenoot Carlos Sainz reed.

Verstappen haalde vervolgens flink uit naar zijn team, maar volgens de 18-jarige Limburger is alles inmiddels uitgepraat en zal hij in Bahrein met frisse moed aan de start staan.

"We hebben lessen geleerd in Australië", kijkt hij tegenover NU.nl vooruit. "We moeten het met het team nu beter voor elkaar hebben. Het ging niet vlekkeloos, we hebben dat geanalyseerd en daar komen we sterker uit."

Vorig jaar moest Verstappen in Bahrein de strijd na 36 ronden staken door problemen met de Renault-motor. Hij kijkt dan ook niet met veel plezier terug op die race.

"We hadden toen het hele weekend al wat problemen. Het was zaak om dat zo snel mogelijk te vergeten. Of het circuit in Bahrein me ligt? Het maakt me eigenlijk niet zo heel veel uit, ik vind elk circuit wel oké. Het ligt er vooral aan hoe goed de auto is."

Weinig problemen

De STR11 toont zich vooralsnog betrouwbaar. Dit seizoen is bij Toro Rosso de Renault-motor vervangen door een krachtbron van Ferrari en dat bevalt Verstappen tot dusver prima.

"Hij blijft heel, dat vind ik het allerbelangrijkste", aldus de jonge Nederlander. "We hebben tot nu toe heel weinig problemen gehad, dus dat is positief."

Doordat de Italiaanse renstal gebruikmaakt van de Ferrari-motor uit 2015, zijn upgrades dit seizoen uitgesloten. Verstappen maakt zich daar weinig zorgen over, al erkent de Limburger wel dat hij en teammaat Sainz daardoor waarschijnlijk enigszins in het nadeel zijn.

"Motorisch wel, want de motor blijft voor ons inderdaad het hele jaar hetzelfde. Maar dat betekent dat we harder aan het chassis moeten werken. Ik had liever een motor die doorontwikkeld had kunnen worden, maar op dit moment functioneert alles goed, dus daar ben ik heel blij mee."

Imago

Tijdens de Grand Prix van Australië was meermaals te horen hoe Verstappen via de boordradio zijn ongenoegen uitte over de gang van zaken bij Toro Rosso. Bang dat hij daardoor misschien een ander imago krijgt is hij niet.

"Dat is sensatie toch? Voor mij maakt dat niet uit. Ik ben met het team bezig en ga me niet inhouden omdat het misschien op televisie wordt getoond. Daar is de radio voor."

Verstappen denkt dat zijn imago in de Formule 1 in zijn sterke debuutjaar al is bepaald. Hij voelt geen andere druk in zijn tweede seizoen. "Voor mij verandert er weinig. Ik vind het fijn om wat meer ervaring te hebben. Ik heb nu mijn eerste jaar achter de rug en probeer het alleen maar beter te doen."

Vrijdag staan in Bahrein de eerste en tweede vrije training op het programma. Een dag later volgen de derde vrije training en de kwalificatie en op zondag staat om 17.00 uur de race op het programma.