Bernie Ecclestone is het volledig eens met de coureurs die woensdag in een open brief hun ongenoegen uitten over het besluitvormingsproces in de Formule 1.

Dat blijkt uit een brief die de commerciële baas van de Formule 1 op zijn beurt stuurde aan de Grand Prix Drivers Association (GPDA) als reactie op de kritiek die door deze vakbond naar buiten werd gebracht.

In de GPDA zijn de coureurs vertegenwoordigd.

"Het is niet altijd makkelijk om het met jullie eens te zijn, maar jullie hebben gelijk", aldus Ecclestone in de brief die de BBC mocht inzien. "De wijze waarop beslissingen totstandkomen is achterhaald."

"We moeten, zoals jullie aangeven, de oproep doen aan de eigenaars om tot een andere organisatievorm te komen in de Formule 1."

De coureurs meldden onder meer dat recente reglementswijzigingen schadelijk kunnen zijn voor de koningsklasse van de autosport.

"We moeten concluderen dat het proces van besluitvorming achterhaald is en vooruitgang in de weg staat. Het kan soms zelfs leiden tot een patstelling", liet de GPDA weten. "Dat heeft een negatieve invloed op onze sport en voorkomt dat de Formule 1 aansluit bij een volgende generatie."

Voorbeelden

Met voorbeelden kwamen de coureurs evenwel niet, maar allicht doelden ze onder meer op het recente experiment met een andere kwalificatieopzet. 

Tijdens de openingsrace in Melbourne vond een deel van de kwalificatie plaats volgens een knock-outsysteem. Na massale kritiek werd nog in hetzelfde weekeinde besloten de oude opzet weer te hanteren.

Ecclestone daagt de coureurs uit met oplossingen te komen.

"Het is makkelijk om te analyseren wat er verkeerd gaat. Waarom komen jullie hier later, als jullie hier goed over hebben nagedacht, niet op terug?"

Ecclestone heeft al vaak gezegd dat hij vindt dat Mercedes en Ferrari noodzakelijke reglementswijzigingen tegenhouden uit vrees voor meer concurrentie.