Teambaas Eric Boullier van McLaren denkt dat zijn team een auto heeft die Jenson Button en Fernando Alonso in staat stelt dit Formule 1-seizoen geregeld mee te doen in de top tien.

"De snelheid van de wagen stemt ons positief, we hebben dit jaar iets om voor te vechten", aldus Boullier in gesprek met Autosport.com.

Tijdens de openingsrace van afgelopen weekeinde in Australië eindigden Alonso en Button nog buiten de punten. De Spanjaard viel uit na een zware crash, terwijl Button problemen had met de banden.

"We maakten na de rode vlag-situatie na de crash van Alonso de verkeerde keuze met de banden. Toen we opteerden voor de medium banden ging het weer goed", evalueert Boullier.

Revanche

McLaren probeert zich dit seizoen te revancheren voor het tegenvallende 2015. In het eerste jaar van de samenwerking met motorenleverancier Honda vielen de prestaties tegen.

"Er komen nog een paar updates aan die het mogelijk moeten maken geregeld het laatste deel van de kwalificatie te halen. In dat geval doe je ook mee om de punten."

Op zondag 3 april wordt in Bahrein de volgende Grand Prix verreden.