Hoewel Ferrari sterk voor de dag kwam tijdens de openingsrace van het Formule 1-seizoen, houdt teambaas Maurizio Arrivabene een nare smaak over aan de Grand Prix van Australië.

Ferrari-coureur Sebastian Vettel verspeelde zondag zijn koppositie na de rode vlag-situatie die ontstond door de zware crash tussen Esteban Gutierrez en Fernando Alonso.

Uiteindelijk moest de Duitser genoegen nemen met de derde plaats, achter winnaar Nico Rosberg en diens Mercedes-teammaat Lewis Hamilton.

"Ik had er eerlijk gezegd alle vertrouwen in dat we zouden winnen", vertelt Arrivabene aan The Guardian. "We besloten vast te houden aan onze strategie omdat we aan het uitlopen waren."

Glas halfvol

De rodevlagsituatie gooide evenwel roet in het eten. De Mercedes-coureurs konden de race na de herstart zonder pitstops uitrijden door voor de medium banden te kiezen, terwijl Vettel nog wel een keer naar binnen moest.

"Ik zoek niet naar excuses, maar de laatste rodevlagsituatie was al even geleden", aldus Arrivabene. "We zullen het moeten accepteren."

"Als we het glas als halfvol beschouwen, dan moet ik concluderen dat we beter waren. Natuurlijk kunnen we niet blij zijn met het resultaat, maar dit hoort erbij."

De volgende Grand Prix is over een kleine twee weken in Bahrein.