Max Verstappen was zondag na de Grand Prix van Australië woedend op de teamleiding van Toro Rosso en zijn teamgenoot Carlos Sainz, maar de Spanjaard verwacht geen problemen tussen de twee coureurs.

"Ik heb absoluut geen probleem met Max, ook niet na deze Grand Prix", aldus Sainz tegen Crash.net. "Er is niks ernstigs gebeurd tussen ons, het was gewoon weer een race."

De 18-jarige Verstappen zat na een slechte pitstop in de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen lang achter zijn drie jaar oudere teamgenoot. De Limburger wond zich over de radio op dat Sainz hem niet liet passeren.

"Ik was al de hele race sneller. Dat is tegen hem gezegd en het is niet gedaan, dus ik weet genoeg", zei een boze Verstappen na de race.

Sainz snapt dat de Nederlander gefrustreerd was. "We hadden moeite om grip te krijgen met de mediumbanden en dat maakte het lastig om in te halen. Ik was daardoor gefrustreerd en ik weet zeker dat Max dat ook was. Dit zorgde misschien voor een lastige situatie voor ons allemaal."

De Madrileen geeft toe dat zijn beslissing om Verstappen niet te laten passeren "een beetje" was ingegeven doordat de Limburger vorig jaar bij de Grand Prix van Singapore ook een dergelijke teamorder negeerde. "Maar uiteindelijk weten we allemaal dat ik niks verkeerd heb gedaan."

Rivaliteit

Sainz kwam als negende over de streep op Albert Park, één plek voor Verstappen. De nummer vijftien van de WK-stand van 2015 denkt niet dat het kleine verschil tussen de twee Toro Rosso-coureurs in de toekomst slecht zal zijn voor de Italiaanse renstal.

"Max en ik zitten misschien wel het dichtst bij elkaar van alle teamgenoten. Dat maakt het soms lastig voor het team, maar ik denk dat we beiden volwassen genoeg zijn om daar goed mee om te gaan."

Sainz vindt het niet nodig om samen met Verstappen een gesprek aan te gaan om de gebeurtenissen van zondag uit te spreken.

"We hebben al een meeting gehad en ik ben ervan overtuigd dat er geen problemen zullen zijn. Er is ook niks om een probleem van te maken. Waar moeten we over praten? Nergens over. Natuurlijk zijn er emoties en gebeurt er altijd veel tijdens een race, maar we vochten allebei gewoon voor onze plek."

Teamorders

Verstappen meldde in gesprek met Motorsport.com dat het hem niks kan schelen wat Toro Rosso in de toekomst besluit te doen met teamorders.

"Om eerlijk te zijn: ik weet niet wat er gaat gebeuren en het maakt me ook niks uit. Normaal zou ik toch al mijlenver voor moeten liggen. Het komt wel goed."

De volgende Grand Prix is op zondag 3 april in Bahrein.