Fernando Alonso beleefde zondag bij de Grand Prix in Australië een harde crash en de Spanjaard is enorm blij en opgelucht dat hij er zonder kleerscheuren vanaf kwam.

De coureur van McLaren kwam in aanraking met Esteban Gutierrez van Team Haas, vloog met zijn auto een paar keer over de kop en eindigde in de bandenstapel. Van zijn wagen was weinig over. (Bekijk beelden van de crash)

"Ik voel me goed. Het was een combinatie van factoren die uitmondde in een crash. We mogen van geluk spreken dat we allebei in orde zijn", keek Alonso terug op het heftige incident.

"Het is aan de veiligheid van de auto's en de bandenstapel te danken dat ik nog leef. Soms vergeten we wel eens dat we met 300 kilometer per uur racen."

Na het incident kregen de overige coureurs de rode vlag en werd de race tijdelijk stilgelegd. Naast Alonso en Gutierrez haalden later ook Kimi Raikkonen (Ferrari), Marcus Ericsson (Sauber) en Rio Haryanto (Marussia) de finish uiteindelijk niet.

Button

Jenson Button, teammaat van Alonso bij McLaren, was eveneens blij dat het goed afliep. "Ongelooflijk dat Fernando er zelf uit kon komen. Het laat zien hoe veilig de Formule 1 tegenwoordig is."

De winst ging in Melbourne naar Nico Rosberg van Mercedes, voor teamgenoot Lewis Hamilton en Sebastian Vettel (Ferrari).