Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton voorspellen dat ze dit Formule 1-seizoen tot het uiterste worden gedwongen door Ferrari.

"Die 'rode jongens' moeten we echt in de gaten houden", zei Rosberg zondag na zijn zege in Melbourne. "Ze zitten dicht in de buurt. We zullen alles moeten geven om hen voor te blijven."

Nadat Ferrari-coureur Kimi Raikkonen uitviel maakte zijn teammaat Sebastian Vettel het de Mercedes-coureurs nog lastig. De Duitser strandde op ongeveer tien seconden op de derde plaats.

"Het was een fantastisch gevecht", vertelde Rosberg, die bijval kreeg van Hamilton. "De Ferrari's doen echt mee, hopelijk levert dat opwindende races op."

Zowel Rosberg als Hamilton werd bij de start gepasseerd door de Ferrari's doordat ze even met elkaar in contact kwamen.

"Als hij door mij moest uitwijken, bied ik daarvoor mijn excuses aan", aldus Rosberg. "Dat was zeker niet mijn intentie."

Hamilton wilde er geen halszaak van maken. "Ik verloor wat terrein, maar ik had tenminste geen schade aan de wagen. Daarna moest ik me zien terug te vechten, daar genoot ik van."

Vettel

Vettel leek af te stevenen op de overwinning totdat de crash van Fernando Alonso en Esteban Gutierrez zorgde voor een rode vlag-situatie.

"Die kwam op een ongunstig moment, maar we bleven kansrijk", evalueerde de viervoudig wereldkampioen.

"We hadden alleen niet gedacht dat Mercedes de race op medium banden uit kon rijden. Toch ben ik heel blij met deze podiumplaats."