Max Verstappen was zondag woedend op de teamleiding van Toro Rosso na zijn tiende plaats tijdens de eerste race van het Formule 1-seizoen in Australië.

De 18-jarige Nederlander lag lang op de vierde plaats, maar kende een beroerde tweede pitstop en zat vervolgens lang achter teamgenoot Carlos Sainz en Jolyon Palmer van Renault.

"De start ging goed, dus daar was niets te klagen. Daarna ging eigenlijk alles mis", zei een zichtbaar gefrustreerde Verstappen voor de camera van Ziggo Sport.

De tweede pitstop nam veel tijd in beslag. "De banden stonden niet klaar en van daaruit werd het heel lastig", aldus Verstappen, die bovendien eerder de pits in had gewild.

Sneller

Tijdens de race was te horen dat Verstappen zich opwond tegenover de teamleiding. Hij baalde ervan dat hij lang achter teamgenoot Sainz zat terwijl hij in zijn ogen sneller was, maar de Spanjaard liet de Limburger niet passeren.

"Ik was al de hele race sneller. Dat is tegen hem gezegd en het is niet gedaan, dus ik weet genoeg", aldus Verstappen, die met zijn tiende plaats wel meteen zijn eerste punt in de WK-stand pakte. "Voor mij maakt dat puntje echt geen zak uit."

De winst ging in Melbourne naar Nico Rosberg van Mercedes, voor teammaat Lewis Hamilton en Sebastian Vettel (Ferrari).

Sainz

Sainz liet Verstappen niet passeren en finishte als negende. De Spanjaard zei na afloop niet door te hebben gehad wat er achter hem gebeurde.

"Ik kreeg niets mee van de situatie. Ik kon zijn radio niet horen, maar ik begrijp nu dat het vrij interessant was", aldus Sainz. "Ik heb gewoon mijn eigen race gereden. We haalden een aantal auto’s in en hebben een mooie show neergezet, ook al is het resultaat niet wat we gehoopt en verdiend hadden."