Lewis Hamilton was na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië vol lof over zijn team. Volgens de Brit was zijn pole position voor een groot deel te danken aan het harde werk van Mercedes in de winter.

Hamilton was in het nieuwe kwalificatiesysteem ongenaakbaar in Melbourne en pakte al de vijftigste pole in zijn carrière. "Ik neem mijn hoed af voor het team. Om ook in het derde jaar de lat weer hoger te leggen, inspireert en motiveert mij."

De Britse wereldkampioen was logischerwijs erg tevreden over hoe de kwalificatie verliep. "Ik heb ervan genoten. Er zaten enkele sexy ronden tussen, het voelde zo goed. Dat is alles waar je op kunt hopen als coureur."

Ook Nico Rosberg, tweede achter zijn teammaat Hamilton, complimenteerde zijn renstal. "Het is indrukwekkend om te zien hoe het team voor het derde jaar op rij de snelste lijkt te zijn. Als je domineert is er het risico dat je achterover gaat leunen, maar wij blijven onze grenzen verleggen."

Vettel

Sebastian Vettel eindigde achter de Mercedessen als derde in Melbourne en kon leven met die klassering. "Ik denk dat we een stap hebben gezet en zeker tijdens de race dichter bij Mercedes in de buurt moeten kunnen blijven."

"Ik was blij met mijn rondetijd en we besloten daarna om de banden te sparen. We hebben goede hoop voor morgen, de auto heeft veel potentie."