Max Verstappen keek zaterdag met een goed gevoel terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. De Nederlander gaat zondag als vijfde van start in Melbourne.

"De vijfde plek is helemaal niet verkeerd. Zeker niet na de laatste vrije trainingen", zei Verstappen na afloop van de kwalificatie tegen Ziggo Sport.

De Limburger kwam vrijdag tijdens de tweede vrije training vanwege de weersomstandigheden niet in actie en zette zaterdagochtend in de derde training de zesde tijd neer.

"We hebben snel de knop omgedraaid. Ik ben heel tevreden over hoe de kwalificatie verliep."

Neutraal

Verstappen zette met de vijfde plaats zijn beste kwalificatie neer in Melbourne, maar hij denkt dat het lastig wordt om zondag in de race nog verder op te schuiven.

"Ik probeer zo neutraal mogelijk te blijven. Normaal zijn we in de race iets beter dan in de kwalificatie. Maar het wordt moeilijk om naar voren te kunnen, gezien de coureurs die voor mij staan. We komen echter in de buurt." 

In Melbourne werd voor de eerste keer volgens het nieuwe kwalificatiesysteem gereden. Verstappen maakte daar goed gebruik van, door vlak voordat hij in Q3 zou afvallen een snellere tijd neer te zetten.

"We hebben er uitgebreid over gesproken binnen het team. Het is nieuw voor iedereen en lastiger dan voorheen. Je moet in het begin gelijk een snel rondje neerzetten en dan komt er veel druk op. Het is net iets moeilijker dan vorig jaar. Het pakte in Q3 goed uit dat we lang wachtten."