'Moeilijke dag' voor Verstappen door lastige omstandigheden

Regen en wind bezorgden de Formule 1-coureurs vrijdag een moeizame eerste dag op het circuit in Melbourne. Ook Max Verstappen kende allesbehalve vlekkeloze vrije trainingen voor de Grand Prix van Australië.

"Het was een moeilijke dag met lastige omstandigheden", aldus de 18-jarige Verstappen, die in de eerste vrije training vijfde werd en in de tweede sessie helemaal de baan niet op kwam, tegen Verstappen.nl.

"Ik heb door de wisselende omstandigheden weinig kunnen rijden en daarom is het lastig om een conclusie te trekken na de eerste dag."

"Hopelijk is het morgen wel droog, zodat we ons programma kunnen afwerken en aan de afstelling van de auto kunnen werken."

Charles

Phil Charles, de 'Chief Race Engineer' van Toro Rosso, legt op de site van de renstal uit waarom Verstappen in de tweede vrije training niet meer in actie kwam.

"We hadden 's ochtends tijdens de eerste vrije training al een paar runs op intermediate-banden gedaan met Max, dus we hoefden hem niet nog een keer het circuit op te sturen in natte omstandigheden. We waren klaar voor wat droge runs, maar we kregen gewoon niet de juiste omstandigheden om Max naar buiten te laten gaan."

"We hebben in de eerste vrije training wat nuttige data verzameld en die zullen we vanavond gaan analyseren. Ik weet in ieder geval zeker dat Max zeer veel zin heeft om zaterdag weer het circuit op te gaan."

Sainz

Verstappen kwam in de eerste vrije training nog tot veertien ronden. Carlos Sainz, zijn teamgenoot bij Toro Rosso,  bleef toen door wat problemen met zijn auto binnen, maar de Spanjaard kwam in de tweede sessie tot zestien ronden en de vijfde tijd.

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton was in beide trainingen het snelst.

De derde vrije training begint zaterdag om 4.00 uur Nederlandse tijd, gevolgd door de kwalificatie om 7.00 uur. De race start zondag om 6.00 uur.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie