Teambaas Verstappen stelt dat vertrouwen groter is dan ooit

Volgens teambaas Franz Tost heeft Toro Rosso in de elfjarige geschiedenis van de renstal nog nooit zoveel vertrouwen gehad voorafgaand aan een Formule 1-seizoen als nu het geval is.

"We hebben de beste voorbereiding gedraaid in het bestaan van Toro Rosso", aldus Tost donderdag tegen Autosport.com.

"We hebben zoveel ronden gereden en zoveel data verzameld, waardoor we op een hoog niveau zitten. Ons vertrouwen en optimisme is groter dan ooit voorafgaand aan een seizoen."

Toro Rosso, dat in 2006 voor het eerst uitkwam in de Formule 1, eindigde vorig seizoen in het eerste jaar van het jonge coureursduo Max Verstappen en Carlos Sainz als zevende in het wereldkampioenschap voor constructeurs.

Het Italiaanse team heeft de Renault-motor ingeruild voor een krachtbron van Ferrari en mikt voor 2016 hoger. "Ons doel is de vijfde plaats bij de constructeurs", zegt Tost. "Daarvoor moeten we in elke race goed presteren en punten halen. En hopelijk hebben we soms een uitschieter met een top vijf-klassering."

Betrouwbaarheid

Toro Rosso kende vorig jaar met de Renault-motor nog veel problemen met de betrouwbaarheid, zeker in de eerste helft van het seizoen. Verstappen haalde in vier races de finish niet en Sainz viel zelfs zeven keer uit.

Bij de wintertesten op het circuit van Barcelona stonden de Toro Rosso's echter bijna altijd in de bovenste regionen wat betreft het aantal gereden ronden.

"Onze betrouwbaarheid is een positieve verrassing", stelt Tost. "Om eerlijk te zijn hadden we niet verwacht dat we in de positie zouden zijn om zoveel ronden te rijden, want de laatste twee, drie maanden werkten we 24 uur per dag om de auto op tijd klaar te krijgen."

De Oostenrijkse teambaas vindt het op basis van de wintertesten lastig om te zeggen hoe Toro Rosso er in vergelijking met de andere teams voorstaat. "Maar ik kan wel zeggen dat ik in zijn algemeenheid verwacht dat we met beide auto's in top tien zullen eindigen."

De eerste Grand Prix van dit seizoen is over anderhalve week in Melbourne.

Lees meer over:
Tip de redactie